Best betaalde bijbanen

Als je ruim meer dan het minimumjeugdloon wilt verdienen, dan zit je goed in de ICT sector, net als in de financiële sector (banken en verzekeraars). Voor een ICT bijbaan worden wel hogere eisen gesteld aan je relevante kennis en vaardigheden dan bij veel andere bijbanen.

Ook in de zorg kun je verrassend veel verdienen. Dat komt omdat je toeslagen krijgt voor onregelmatige diensten en voor werken in het weekend of op feestdagen. De horeca betaalt in principe niet zo veel, maar de fooien kunnen hoog oplopen.

Telefonische verkoop (call center) is misschien niet het spannendste werk van de wereld, maar ter compensatie is het basissalaris ruim boven het minimum(jeugd)loon en krijg je vaak ook nog bonussen als je het goed doet. Kan zeker lucratief zijn.

Reclame/marketing activiteiten, bijvoorbeeld nieuwe producten uitdelen in een winkelstraat, betalen ook vaak goed. Je kunt er alleen lastig een vaste bijbaan van maken, het gaat meer om dagjeswerk. En deze baantjes zijn geliefd.. moeilijk om aan te komen!